In the spotlight: Marjolijn van Oostenrijk

Marjolijn is zes jaar geleden via onze grote zus Randstad bij SPARQ terechtgekomen. Inmiddels heeft ze bij al aardig wat bedrijven gewerkt als receptioniste. Benieuwd wat haar favoriete werkplek is? Je leest het in dit interview!

Hoe lang werk je voor SPARQ?
Na een aantal jaren via Randstad uitzendbureau gewerkt te hebben, kwam ik in 2017 via een recruiter op gesprek bij SPARQ in Utrecht. Dat is alweer 6 jaar geleden. Tijdens het gesprek vroeg ik nog of ze mij niet te oud vonden om nog via een uitzendbureau te werken. Dit was zeker niet het geval! 

Bij welke klanten werk je en wat maakt jouw werk zo bijzonder?
Al snel kon ik aan de slag en heb ik o.a. gewerkt als receptioniste bij PGGM, NCOI en de Nederlandse GGZ. Later kwam daar nog IFF en de Alliantie bij. Ik heb dus bij verschillende bedrijven gewerkt maar de functie binnen een internationaal zakelijk bedrijf bevalt mij nog steeds als beste. Op dit moment werk ik vooral bij IFF, International Flavors and Fragrances, in Hilversum en af en toe val ik nog in bij de Alliantie, tevens in Hilversum.

Wat is het leukste of gekste wat je tot nu toe hebt meegemaakt op Locatie?
Bij IFF zijn de werkzaamheden zeer divers en met de vaste medewerkers van IFF en mijn collega’s van SPARQ is het prettig en afwisselend werken. Bij IFF komen veel collega’s uit het buitenland, die tijdelijk of voor de lange duur aan de slag gaan in Nederland. Dit geeft binnen het bedrijf een aparte, leuke sfeer. Menigeen maakt een praatje als ze langs de receptie lopen.

Wat is jouw guilty pleasure?
Mijn quilty pleasure(s) : Na het avondeten chocolade of andere zoetigheid…. mmmmm. Lekker eten met een goed glas wijn erbij! ’S ochtends vroeg een glas thee halen en je bed weer induiken, maar dit zijn allemaal geen geheimen hoor!

Wat staat er op jouw bucketlist?
Op mijn bucketlist staan nog zeker een paar mooie reizen, vooralsnog buitenlandse bestemmingen. Als eerste, dit jaar nog, naar Jordanië! Vervolgens een rondtrip door Tanzania en Uganda.

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?
De ideale vakantie van Frank en mij is momenteel wandelen in de Oostenrijkse bergen en/of golfen op de meeste prachtige banen binnen Europa. Wr zijn zoveel mooie plekken die wij nog kunnen aandoen.

Waar ben je het meest trots op?
Op mijn echtgenoot Frank, onze kinderen en hun partners!

Wat zou je vaker moeten doen?
Een boek lezen, even rustig de tijd ervoor nemen.

Welk talent zou jij graag willen hebben?
Graag zou ik wat muzikaler geweest willen zijn, een beetje piano spelen daar houdt het wel mee op, dat vind ik jammer. Het lijkt me heerlijk om je uit te kunnen leven, buiten het tennissen en golfen om, op een muziekinstrument.

Aan wie zou jij het stokje willen overdragen?
Janneke Kerhof