Werken in de hospitality? Dit kan jij doen en verdienen!

Werken in de hospitality, wat houdt dat precies in? Hospitality is een enorm breed begrip en kent diverse functies en branches. Er is binnen deze mooie branche dus enorm veel mogelijk! Maar wat allemaal? Wij vertellen je wat meer over waarom werken in de hospitality zo leuk is, in welke branches je allemaal kunt werken, en welke functies het meest voorkomen.

Ga direct naar:
> Waarom werken in de hospitality?
> Waar kun je werken in de hospitality?
> Heb ik een hospitality opleiding nodig?
> Welke functies zijn er binnen de hospitality en wat verdient het?

 

Waarom werken in de hospitality?

Iedereen komt normaalgesproken in zijn dagelijkse leven in aanraking met de hospitality branche. Bijvoorbeeld wanneer je uit eten gaat, op een terras zit, naar een theatervoorstelling gaat of wanneer je een evenement bezoekt. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld op bezoek gaat bij een bedrijf of wanneer je gaat trainen in de sportschool. Hospitality is overal. En dat maakt deze branche super aantrekkelijk! Daarnaast zitten er veel voordelen aan het werken in de hospitality branche:

 

1. Flexibele uren

Werken in de hospitality branche betekent veel mogelijkheden qua werktijden. Er is voor ieder wat wils. Wil je parttime werken naast je studie? Dan kun je vaak in de avonduren aan de slag. Heb je een gezin en werk je het liefst overdag? Geen probleem! Fulltime aan de slag? Ook daar zijn binnen de hospitality branche volop mogelijkheden.

 

2. Maak kennis met andere talen en culturen

Binnen de hospitality branche kom je veel in aanraking met mensen uit andere culturen die andere talen spreken. Super interessant! Want dat betekent volop leermogelijkheden voor jou.

 

3. Leer multitasken

Wist je dat werken in de hospitality branche goed is voor je hersenen? Bestellingen onthouden, klachten afhandelen, een e-mail beantwoorden en gasten te woord staan, na een tijdje werken in de hospitality kun jij dit allemaal tegelijkertijd.

4. Volop gezelligheid

Werken in de hospitality betekent werken met mensen. En dat brengt een hoop gezelligheid met zich mee! Het is jouw taak om alle gasten het naar hun zin te maken en hen zo goed mogelijk te ontzorgen. Dat levert vaak hele tevreden mensen op!

 

Waar kun je werken in de hospitality?

De mogelijkheden binnen de hospitality branche zijn eindeloos. Hoe jouw werkdag en werkuren eruit zien is sterk afhankelijk van de branche waarin je je wilt verdiepen. We geven je een aantal voorbeelden:

 

Het bedrijfsleven

Het bedrijfsleven is misschien niet het eerste wat in je opkomt wanneer je denkt aan werken in de hospitality. Maar vergis je niet! Ook bedrijven zijn volop bezig om hun gastvrijheid te optimaliseren. Zo investeren veel bedrijven in de ontvangst van hun gasten met behulp van een mooie ontvangstruimte met getrainde receptionistes, gastvrouwen en gastheren. Daarnaast moeten mensen op kantoor natuurlijk ook eten en pauze nemen. In de bedrijfskantine wordt dan ook hard gewerkt om de medewerkers van een kantoor een heerlijke lunch aan te bieden.

 

Musea en theaters

Musea en theaters trekken jaarlijks ontzettend veel mensen. Mensen uit binnen-, maar zeker uit uit het buitenland. Reden genoeg om te investeren in gastvrijheid! Binnen deze branche kun je onder andere werken in de ontvangst en begeleiding, maar ook security.

 

Evenementen

Beurzen, festivals en voetbalwedstrijden. Overal waar grote groepen mensen komen zijn mensen nodig die hen begeleiden, de juiste weg wijzen, en zorgen voor een heerlijk drankje of hapje. Dit geldt ook voor kleinere evenementen, zoals een bedrijfsborrel of een trouwfeest.

 

Hotels

Dankzij het hoge aantal toeristen in Nederland is er vaak veel werk in de hotelbranche. En omdat hotels graag willen dat toeristen terugkomen, wordt er flink geïnvesteerd in gastvrijheid. Vaak werken er meerdere receptionistes tegelijkertijd zodat toeristen niet te lang hoeven te wachten voor inchecken en uitchecken. Daarnaast zijn er vaak gastheren en gastvrouwen die de toeristen welkom heten en hen de weg wijzen in het hotel en in de nabije omgeving.

Horeca

De horeca is misschien wel de grootste speler binnen de hospitality branche. Overal waar mensen komen wordt eten en drinken geserveerd. Daarnaast zijn er veel functies binnen de horeca die je kunt vervullen. Denk aan medewerker bediening, barmedewerker, zelfstandig werkend kok, keukenhulp, afwasser en horeca manager.

 

Heb ik een hospitality opleiding nodig?

Of je nu aan het begin van je carrière staat, of al volop in ontwikkeling bent, je bent nooit te oud om te leren! Wil je aan de slag in de hospitality? Dan zijn er super veel mogelijkheden om je hierin te verdiepen; van fulltime hbo-, of mbo-studie tot diverse parttime cursussen en opleidingen. Weet je nog niet precies wat je wil doen binnen de brede hospitality branche? Kies dan voor een brede opleiding waarin je van alle aspecten een beetje kan proeven voordat je een specialisatie kiest. Werk je al in de hospitality branche en wil je je ergens in verdiepen? Neem dan eens een kijkje bij onze hospitality trainingen.


 

Welke functies zijn er binnen de hospitality en wat verdient het?

Omdat de hospitality zo’n brede branche is, zijn er ook veel verschillende functies te bekleden. Wij vertellen je wat meer over vier veelgevraagde functies:

 

Receptioniste

Werken als receptioniste of receptionist vraagt veel van je multitask vaardigheden. Geen dag is hetzelfde en de tijd vliegt voorbij. Vaak ben je als receptionist(e) verantwoordelijk voor meerdere taken, zoals de telefoon, e-mail, administratieve taken en natuurlijk de gasten die bij jou aan de balie komen. Als receptionist(e) kun je aan de slag bij onder andere grote kantoren en diverse organisaties waar dagelijks veel mensen komen. Gemiddeld verdient een receptionist(e) tussen de €1725 en €2330 bruto per maand. Wil je aan de slag als receptioniste? Bekijk hier onze receptioniste vacatures.

Lees hier meer over werken als receptionist(e).

 

Gastheer of gastvrouw

Als gastheer of gastvrouw straal jij op en top gastvrijheid uit. Je zorgt ervoor dat iedere bezoeker zich direct op zijn gemak voelt. Je wordt enorm blij van sociale contacten en weet met iedereen een praatje aan te knopen. Als gastheer of gastvrouw heet je mensen welkom en help je hen verder. In sommige gevallen regel je ook de garderobe. Een gastheer of gastvrouw verdient tussen de €1600 en €2400 bruto per maand. Meer weten? Bekijk hier onze gastheer of gastvrouw vacatures.

Lees hier meer over werken als gastheer of gastvrouw.

 

Horeca medewerker

Wanneer je aan de slag wilt gaan als horeca medewerker is mensenkennis essentieel. In één oogopslag zie je op welke manier je je gasten het beste kunt benaderen en wat ze nodig hebben. Daarnaast ben je een echte duizendpoot! Je doet veel taken tegelijk en zorgt ervoor dat je het overzicht bewaart. Als horeca medewerker verdien je minimaal €1685 bruto per maand. Zoek je een leuke baan als horeca medewerker? Dan kunnen wij JMW Horeca Uitzendbureau zeker aanraden! Bekijk hier de vacatures.

 

Hospitality manager

Als hospitality manager is het jouw taak om er, samen met je team, voor te zorgen dat je gasten een positieve beleving ervaren. Je houdt je onder andere bezig met plannen en coördineren en zorgt ervoor dat alles binnen je team op rolletjes loopt. Zijn er uitdagingen? Dan weet jij dat om te zetten in kansen. Een hospitality manager verdient tussen de €2500 en €4000 bruto per maand. Nieuwsgierig? Bekijk hier onze hospitality manager vacatures.

Lees hier meer over werken als hospitality manager.

Wil jij ook werken in de hospitality?

Bekijk snel onze vacatures!