Wij zijn op zoek naar

Host bij Beeld & Geluid

In februari 2023 gaat het totaal vernieuwde museum van Beeld & Geluid open! Zie jij jezelf al als als host bezoekers een onvergetelijke ervaring bezorgen? En gaat jouw hospitality-hart hier sneller van kloppen? Goed nieuws, want wij zijn per half januari op zoek naar een host (m/v) tussen de 20 en 40 uur per week!

Wat bieden wij jou
 • 2300 bruto obv 40 uur
 • 8,33 % vakantiegeld en 25 vakantiedagen per jaar
 • Totaal vernieuwd State-of-the-Art-Mediamuseum!
 • 20 tot 40 uur per week: alles is bespreekbaar
 • Mooie trainingen via Beeld & Geluid en SPARQ
Wie ben jij

Als host in het museum ben jij de hele dag in contact met bezoekers van het museum. Van nature ben jij gastvrij.

Verder vinden wij nog belangrijk:

 • Je hebt ervaring met werken in een gastgerichte omgeving, bij voorkeur in een omgeving waar de gast-beleving centraal staat;
 • Je hebt een flexibele beschikbaarheid op werkdagen en in het weekend vanaf half februari;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je hebt een brede maatschappelijke belangstelling en affiniteit met de culturele sector;
 • We vinden het belangrijk dat je een leergierige teamplayer bent en je waardeert suggesties van collega’s;
 • Je hebt MBO werk-en denkniveau, uiteindelijk kunnen wij je de kneepjes van het vak leren.
Wat ga je doen

Het Mediamuseum laat je zien hoe media werken en neemt je mee in de ontwikkeling ervan. Het museum past zich op een unieke, inspirerende en vrolijke manier aan, aan wie je bent, wat je ziet, wat je maakt én wat je deelt. Beeld & Geluid is er voor iedereen met belangstelling voor media, en dat zijn we allemaal!

Als host maak je onderdeel uit van het operationele Team Verwennen - het team dat als eerste contact heeft met alle gasten van Beeld & Geluid. Je staat letterlijk tussen de bezoekers en je weet de verwachtingen van onze bezoekers voortdurend te overtreffen. Je bent er snel achter wat de wensen zijn van onze gasten. Scherp als je bent, signaleer jij meteen als er iets niet functioneert in het museum en heb jij inmiddels al op discrete wijze de juiste collega’s geïnformeerd.

Jij bent vindingrijk en komt met een creatieve oplossing voor bijvoorbeeld het tijdelijk gemis van een onderdeel van de museumcollectie. Vanzelfsprekend is veiligheid jouw grootste prioriteit en verhelp je direct situaties, zoals bijvoorbeeld een spiegelgladde entree of losse snoeren waarover gasten kunnen struikelen. Als host bent jij de ogen en oren van Beeld & Geluid op de museumvloer en denkt mee over de doorontwikkeling van de bezoekerservaring. Jouw dagelijkse drive is het om iedere dag opnieuw de gasten te verrassen met een onvergetelijke Beeld & Geluid beleving!

Waar ga je werken

Beeld & Geluid is in de eerste plaats een modern media-instituut met één van de grootste en meest vooruitstrevende archieven ter wereld. We bewaren diverse soorten media, video(games), geschreven pers, politieke prenten, podcasts, websites en objecten. Onze dagelijks groeiende mediacollectie bewaren we als erfgoed voor de eeuwigheid, dat is waar wij als betrouwbaar instituut voor staan.

We zijn nog veel meer! We zijn ook een verrassende, inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen. We organiseren talloze publieksactiviteiten, debatten en lezingen voor jong en oud. Scholen bieden we een breed pakket aan workshops en we stimuleren academisch en journalistiek onderzoek.

Met zo’n 400 bevlogen collega’s dragen we iedere dag vanuit ons veelkleurige pand in Hilversum, ons historische pand in Den Haag én vanuit ons muziekweb in Rotterdam bij aan een open, vrije, inclusieve en mediawijze samenleving.

 • Bij Beeld & Geluid wordt veel waarde gehecht aan diversiteit en inclusie, ook in de samenstelling van de teams.
 • Het maakt niet uit wat je achtergrond is, wat je gelooft of op wie je valt, wij vinden het belangrijk dat je met enthousiasme bijdraagt aan onze gezamenlijke ambities en doelen.
Sollicitatie

We horen graag hoe enthousiast je bent! Solliciteer en voeg in elk geval je cv toe. Een (korte) motivatie vinden we fijn, als jij dat ook leuk vindt. We laten ons door de vorm graag verrassen!

De procedure bestaat uit een selectie op 3 of 4 januari. Mochten we een dienstverband aangaan, dan dien je beschikbaar te zijn voor training op 11 en 12 januari of 16 en 17 januari.

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Specificaties

33 - 40+ uur Hilversum

Geïnteresseerd?

Wist je dat SPARQ onderdeel is van Tempo-Team? Daarom word je voor het afronden van je sollicitatie doorgestuurd naar de website van Tempo-Team.

Naam: Lisanne Groeneveld
Tel: 06-23186570
E-mail: lisanne.groeneveld@sparq.nl
Referentie:568002
Solliciteren via Tempo-Team

Anderen bekeken ook