Alles wat je wilt weten over onze dienst 'uitzenden'!

Zo werkt uitzenden via SPARQ

Bij SPARQ helpen we je met veel plezier aan kwalitatief goede receptie- en facilitaire medewerkers. Dit kunnen we doen via ontzorging, poolmanagement en/of uitzenden. Op deze pagina duiken we dieper in onze dienst 'uitzenden'. 

Zo helpen wij jou aan de juiste medewerkers
Heb je op korte termijn een vakkundige receptioniste of facilitair medewerker nodig? Wij regelen het voor je! Op basis van jouw eisen en verwachtingen gaan wij op zoek naar de perfecte persoon voor de job. We hebben een pool aan receptionistes en facilitair medewerkers waaruit we een selectie kunnen maken. Zit daar geen match tussen? Dan gaan we speciaal voor jou vacatures uitzetten om zo de juiste mensen te vinden.

Wat is uitzenden?
Bij deze dienstverlening stellen wij personeel aan jou beschikbaar. Formeel gezien zijn wij de werkgever. De dagelijkse leiding en aansturing van de werknemer ligt bij jou, maar wij zijn verantwoordelijk voor alle administratieve handelingen en ziekterisico’s. Handig toch?
 

Kiezen voor uitzendkrachten kan interessant zijn wanneer:

 • Je vervanging zoekt voor tijdelijke uitval. Dit kan voor komen wanneer een medewerker langdurig in de ziektewet zit, een sabbatical neemt, of wanneer een medewerker een langere tijd met verlof is door bijvoorbeeld een zwangerschap.
 • Je als organisatie te maken hebt met seizoenspieken en -dalen. Met behulp van uitzendkrachten ben je als organisatie erg wendbaar.
 • Je specifieke vakkennis nodig hebt.
 • Je eerst wilt onderzoeken of een werknemer binnen jouw organisatie past.
   

Dit zijn de voordelen van uitzenden!
Waarom zou je kiezen voor uitzenden? Omdat het een flink aantal voordelen heeft! Wij zetten ze op een rijtje:

 • Tijdwinst: over de werving en selectie van uitzendkrachten hoef je je niet druk te maken. Dat doen wij! Dat scheelt jou weer vacatures schrijven, plaatsen, sollicitaties lezen en beoordelen, gesprekken voeren, etc.
 • Minder administratie: omdat je niet de officiële werkgever bent van een uitzendkracht, heb je minder administratieve taken.
 • Flexibiliteit: bij hoge pieken kun je makkelijk opschalen, bij diepe dalen kun je makkelijk afschalen. Zo heb je altijd voldoende medewerkers voor de hoeveelheid werk.
 • Last but not least, je betaalt alleen voor het aantal gewerkte uren van een uitzendkracht.
   

Verschil tussen uitzenden, detacheren en werving & selectie
Uitzenden, detacheren, werving & selectie. Allemaal vaktermen die je tegenkomt wanneer je opzoek bent naar goede medewerkers. We vertellen je kort het verschil:

Wanneer je kiest voor een uitzendcontract kun je medewerkers flexibel inzetten. Dit betekent dat je de opdracht kunt stopzetten wanneer het werk stopt. Je betaalt vervolgens alleen voor de gewerkte uren van de uitzendkracht.

Wanneer je kiest voor een detacheringsovereenkomst, dan spreek je een vaste start- en einddatum af, inclusief een vast aantal uren. Je betaalt altijd voor de afgesproken uren, ook wanneer de opdracht eerder stopt of wanneer er minder werk beschikbaar is.

Bij werving & selectie geef je alleen het recruitmentproces uit handen. Hierbij laat je het zoeken, identificeren en selecteren van geschikte kandidaten aan een derde partij over. Zij stellen vervolgens geschikte kandidaten aan jou voor zodat jij ze in vaste dienst kunt nemen.

Neem contact met mij op

Bekijk ook onze andere diensten!

Meer weten over uitzenden?