SPARQ'er aan het woord: Marjan Wolters

Bij SPARQ vinden we werkplezier hartstikke belangrijk. Marjan vertelt wat werkplezier voor haar betekent.

Werkplezier vinden we bij SPARQ ontzettend belangrijk. Wat betekent werkplezier voor jou?
Werkplezier… wat is dat eigenlijk? Ik heb het eerst opgezocht, het heeft er vooral mee te maken dat je plezier hebt in je werk. Dat lijkt me logisch, maar ook dat je weinig of geen stress ervaart, dat de werkgever je de mogelijkheid biedt jezelf te ontplooien en dat privé en werk in balans is. Voor mij houd werkplezier vooral in dat ik het leuk vind om naar mijn werk te gaan. 

Wat voor functie vervul je voor SPARQ en wat vind je er zo leuk aan?
Ik ben ambulant receptioniste in de ruime regio Oost. Mijn werkweek is nooit saai, want ik kom telkens op andere locaties met andere mensen, andere gebruiken en systemen. Maar het allerleukste is dat ik de hele dag mag stralen! Daar haal ik mijn werkplezier uit. Gasten ontvangen, hen welkom laten voelen, soms streng doch vriendelijk de regels van het bedrijf uitleggen, eventueel voorzien van koffie of thee, ervoor zorgen dat de gast niet te lang hoeft te wachten op zijn gastheer, of in ieder geval zijn verwachtingen managen. Maar vooral ervoor zorgen dat de gast ervaart dat hij of zij welkom is. 

Hoe doe je dat precies?
Daar kan een praatje bij horen, of een vraag naar de bekende weg stellen om een gesprek op gang te krijgen. Ik moet er in ieder geval ervoor zorgen dat ik overal een beetje van af weet. Maar dat hoef ik de gastvrouwen van SPARQ niet uit te leggen, daar zijn we allemaal goed in. En nee, dit soort dingen kosten me geen energie maar geven me juist veel energie. 

Waar krijg je nog meer energie van?
Ik krijg niet alleen energie van de gasten die ik ontvang, maar ook van mijn collega’s. Zoveel mooie mensen werken er bij SPARQ, en ik mag hen met trots allemaal collega's noemen. Dat maakt mij trots en zorgt voor veel werkplezier. Ik loop elke dag met een glimlach de locatie binnen. Werkplezier…. Ik kan er geen genoeg van krijgen!"

Ook werken bij SPARQ? Solliciteer op één van onze vacatures!