Duurzaamheid

Duurzaamheid. Tegenwoordig een hot topic. Maar hoe zie je dit terug als bezoeker en hoe vertaal je
dit naar de receptie?

Bij AM, een projectontwikkelaar in Utrecht, besteden ze veel aandacht aan duurzaamheid. Na een verbouwing die ongeveer 2 jaar heeft geduurd, ziet het pand er prachtig en groen uit. Naast een mooi pand, wil je duurzaamheid eigenlijk doortrekken naar alle afdelingen.

Afra werkt al enige tijd bij AM en vindt dat je hierin juist als gastvrouw medewerkers en bezoekers bewust kunt maken van duurzaamheid. Je bent immers de ogen en oren van het pand!

Wil jij net als Afra aan de slag met duurzaamheid maar weet je niet waar je moet beginnen?

Hieronder haar tips!
- Haal buiten naar binnen - niet alleen de hal of werkplekken mogen groen en duurzaam zijn - maar ook de receptie of wachtruimte.
- Maak lekker bananen- of appelmoes brood van overgebleven werkfruit.
- Gebruik geen flesjes water voor medewerkers of bezoekers, maar vul elke dag een grote kan met water. Gebruik fruit dat over is om het een smaakje te geven of maak een kruidentuintje. De kruiden kun je ook gebruiken voor verse thee!
- Wil je bezoekers wel wat meegeven? Fruit is altijd lekker, gastvrij en duurzaam!

- Maak stekjes van het groen afval. Leg er een briefje bij dat medewerkers die mee kunnen nemen of geef ze mee aan bezoekers!