In the spotlight: Helga Fresen

Sinds 2018 werkt Helga Fresen met veel plezier bij SPARQ. Na onder andere Unilever en Friesland Campina werkt ze nu drie dagen in de week als receptioniste bij Vestas in Arnhem. Ze vertelt je daar graag meer over!

Hoe lang werk je voor SPARQ?
Ik werk sinds april 2018 met veel plezier voor SPARQ. Mijn intakegesprek was destijds in een Van der Valk Hotel met Lisanne. Het voelde direct goed en ik werk er nog steeds met veel plezier. Dit vanwege de korte lijnen en de prettige collega’s! 
 

Bij welke klanten werk je en wat maakt jouw werk zo bijzonder?
Ik heb in het verleden bij Unilever, Friesland Campina en Veco gewerkt. Nu werk ik drie dagen vast op locatie bij Vestas in Arnhem, een internationaal bedrijf dat windturbines maakt. Af en toe val ik in bij Kadans en ArteZ. Ik werk met veel plezier bij Vestas. Het is een interessant bedrijf en ik mag met fijne mensen samenwerken. Daarnaast is de functie zeer afwisselend. Ik heb veel vrijheid en geen dag is hetzelfde.
 

Wat is het leukste of gekste wat je tot nu toe hebt meegemaakt op locatie?
Iedere dag is een leuke werkdag. Twee jaar geleden mocht ik mee met een aantal vaste Vestas-medewerkers naar een site waar die dag een windturbine werd geplaatst. Dat was heel bijzonder!. Dan pas besef je je hoe groot een turbine is en hoe groot de bladen zijn.

Afgelopen november/december mocht ik samen met een Vestas-collega een groot eindejaarsfeest voor 200 collega’s organiseren in een warehouse in Almere. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd feest!
 

Wat is jouw guilty pleasure?
Ach, of het guilty is: muziek hard opzetten en dan meezingen en/of dansen. Welke muziek maakt niet uit, dat gaat van Duitse Schlagers en lekkere Hollandse meezingers tot Funk, Soul en Rock.

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?
Met de auto door het mooie Nieuw-Zeeland rijden en genieten van het prachtige land. Dat hebben we nu al vier keer gedaan en we hopen dat eind dit jaar weer te doen. We hebben het geluk dat we daar Nieuw-Zeelandse vrienden hebben wonen en hun huis is onze uitvalsbasis.

Wat staat er op jouw bucketlist?
Diverse dingen, waaronder een vakantie naar Lapland en Zweden.

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik 25 jaar geleden m’n baan als eindredacteur heb opgezegd en samen met mijn man een Internationaal Engelstalig vaktijdschrift voor de Recycling industrie heb opgezet. Vanaf niets is het blad uitgegroeid tot toonaangevend in de internationale, wereldwijde recycling industrie. Zes jaar geleden hebben we het vaktijdschrift verkocht aan een uitgeverij in Doetinchem.
 

Wat zou je vaker moeten doen?
Zitten en relaxen. Ik ben graag bezig en vind stilzitten lastig.
 

Welk talent zou jij graag willen hebben?
Mooi kunnen tekenen, schilderen of schrijven; dus een creatieve inslag. Ik ben meer van het regelen, verzorgen en organiseren.
 

Aan wie zou jij het stokje willen overdragen?
Aan Corina Hallatu!