In the spotlight: Janneke Kerkhof

Janneke werkt alweer bijna twee jaar bij SPARQ op verschillende locaties. Benieuwd wat het grappigste is wat ze de afgelopen jaren heeft meegemaakt in haar rol als receptioniste? Je leest het in dit interview!

Hoe lang werk je voor SPARQ?
Sinds februari 2022 ben ik werkzaam voor SPARQ.

Bij welke klanten werk je en wat maakt jouw werk zo bijzonder?
Ik ben begonnen als vakantie invalster bij Hero in Breda. Daarna voor een aantal vaste uren per week bij Waterschap de Dommel in Boxtel en op de rioolwaterzuivering in Tilburg. Later volgde Honeywell in Rosmalen en inmiddels zit ik ook bij Waterschap Aa en Maas.

Dit werk is mij op het lijf geschreven. Heerlijk bij allerlei bedrijven in de keuken kijken en toch op je eigen wijze de uitvoering kunnen invullen. Doordat ik zelf mijn beschikbaarheid op kan geven zien mijn weken en gewerkte uren er wisselend uit. Hierdoor doe ik veel kennis op met verschillende systemen en werkwijzen, wat lekker uitdagend is.

Wat is het leukste of gekste wat je tot nu toe hebt meegemaakt op locatie? 
Mensen kunnen helpen geeft mij een prettig gevoel. Werken met mensen geeft ook gezelligheid. Als receptioniste ben je een neutraal persoon waar mensen makkelijk een praatje mee aangaan, wat vaak een gezellige werksfeer geeft. Zo liep er iemand wel eens heel ongelijk voorbij. Bij navraag gaf zij aan dat haar ene been gek aanvoelde toen ze wakker werd en dat ze daarom zo ongelijk liep. Toen ik naar haar benen keek zag ik dat ze 2 verschillende schoenen aan had met 2 verschillende hakhoogtes en verschillend materiaal. Maar wel van dezelfde kleur. Hahaha!

Wat is jouw guilty pleasure?
Ik kan enorm genieten van in m'n uppie relaxed wegduiken met een boek en chocola.

Wat staat er op jouw bucketlist?
Ik leef graag bij de dag, probeer m'n kansen te pakken, focus me op het positieve en vooral op nu genieten.

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit? 
Op vakantie vind ik het leuk dingen te ondernemen, zoals wandelen, fietsen, dorpjes bekijken, natuur en cultuur opsnuiven. Zoals bijvoorbeeld afgelopen jaar met ons hele gezin - door onze kinderen georganiseerd - eilandhoppen in de Filipijnen. Waar elk eiland net even andere tuktuk's, wegen en bouwstijlen heeft. Maar ik vind het ook prima om gewoon vanuit huis Nederland te ontdekken, want ook hier is nog veel moois te zien.

Waar ben je het meest trots op?
Ik had nooit verwacht dat het voor een herintreedster zo moeilijk kon worden om weer toe te treden tot de arbeidsmarkt. Ik vind het dan ook echt super dat ik de kans heb gekregen om op een werkplek te komen waar ik mijn sterke kanten goed kan inzetten.

Wat zou je vaker moeten doen?
"Nee is ook een antwoord" geef ik vaak als advies. Helaas vind ik het zelf best lastig om uit te voeren. Hihihi.

Welk talent zou jij graag willen hebben? 
Het lijkt mij heerlijk om goed te kunnen zingen. Van zingen word ik altijd blij en het is een aangename manier om emoties te verwerken.

Aan wie zou jij het stokje willen overdragen?
Het lijkt mij leuk als Wendy Voermans het volgende kennismakings-/voorstelrondje wil doen.