In the spotlight: Rens Klaassen

Als ambulant receptionist werkt Rens op dit moment bij maarliefst 10 verschillende locaties! De verschillende doelgroepen en mensen op de locaties maken dat geen dag hetzelfde is. Benieuwd naar zijn ervaringen? Je leest het in dit interview!

Hoe lang werk je al voor SPARQ en wat is jouw functie?
Vanaf april 2023 ben ik werkzaam bij SPARQ als receptionist bij locaties van o.a. High Tech Campus, Philips en Rabobank in de regio Eindhoven.

Werkplezier vinden we bij SPARQ ontzettend belangrijk. Wat betekent werkplezier voor jou?
Werkplezier bestaat voor mij uit een goede balans tussen uitdaging, sociaal contact en tijd om op adem te komen.

Wat voor functie vervul je voor SPARQ en wat vind je er zo leuk aan?
Ik werk als ambulant receptionist op meerdere locaties, hierdoor krijg ik te maken met verschillende soorten doelgroepen en mensen. Deze afwisseling vind ik erg leuk, omdat geen dag hetzelfde is. Ook de afwisseling tussen grote en kleine locaties qua werkzaamheden maakt dat de werkdruk prettig verdeeld is voor mij.

Hoe doe je dat precies?
In totaal werk ik nu bij tien locaties. Op al deze locaties ben ik ingewerkt door collega's van SPARQ. Op locaties waar ik regelmatig ben is alles vertouwd, bijzonderheden lees ik in de digitale overdracht en zie ik terug in de mailbox. Denk bijvoorbeeld aan events of werkzaamheden aan het pand. Op locaties waar ik wat minder vaak kom maak ik gebruik van de aantekeningen die ik gemaakt heb en de instructiemappen van die locatie. Ook daar heb ik veel aan de overdrachtsdocumenten van mijn collega's. Doordat SPARQ de werkwijze op de verschillende locaties zo veel mogelijk gelijk trekt loopt dit erg soepel.

Waar krijg je nog meer energie van?
Ik krijg veel energie van het sociale contact met huurders en bezoekers, zeker als ik merk dat ik mensen met een gastvrij en warm gevoel heb kunnen helpen of informeren. Op locaties waar ik vaker kom, begin ik ook een leuke band op te bouwen met de huurders en contactpersonen, ook dat geeft me veel zin en energie om daar aan de slag te zijn!