In the spotlight: Corina

Corina werkt al heel lang voor SPARQ en kan dit perfect combineren met haar werk als kunstenares en haar passie voor reizen. Benieuwd wat het bijzonderste is wat ze in haar SPARQ-carrière heeft meegemaakt? Je leest het in haar blog!

Hoe lang werk je voor SPARQ?
Al heel lang! Ik combineer mijn baan als receptioniste met mijn werk als kunstenares. Ik schilder abstracte schilderijen en organiseer sinds kort creative workshops. Via SPARQ heb ik diverse vaste banen aangeboden gekregen. Ik ging vroeger veel op reis, en dan zegde ik mijn baan op, en bij terugkomst melde ik mij weerbij SPARQ. Ik heb het contact altijd als heel prettig ervaren.

Bij welke klanten werk je, en wat maakt jouw werk zo bijzonder?
Bij een aantal klanten werk ik al meer dan drie jaar als invalkracht.  Denk aan BT, de Compass Group en nieuw VMWare. Ik hou van het contact met klanten en collega's. Het is altijd erg gezellig, en ik voel me er erg welkom.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt?
Tijdens de kerstperiode bij Simmons & Simmons zag ik door de grote ramen bij de receptie een oudere dame staan, met een meneer in een rolstoel. Ze stonden in de ijzige kou op een taxi te wachten. Ik ben naar buiten gelopen en heb gevraagd of ze binnen bij ons in de hal wilden wachten. Een week later kwam de dame terug met een enorme toren van chocolade bonbons als blijk van dank. En bij een nieuw bedrijf waar ik moest invallen, kwamen De Meilandjes met de filmploeg op bezoek.

Wat is jouw guilty pleasure?
Te veel Youtube video's kijken. Ik heb vele interesses, en zelfs als ik eigenlijk al moet gaan slapen zie ik weer een interessante video. Momenteel wil ik een Cacao Workshop gaan geven en zoek ik info online. Dat zorgt ervoor dat ik ook weer op reis wil gaan, aangezien de Cacao uit Guatemala komt :)

Wat staat er op je bucket List?
Heb je even?:)
- Guatemala dus. Ik weer er graag een Cacao Ceremonie bijwonen.
- Ik wil graag creatieve workshops gaan geven. Intuïtief schilderen, maar ook bv. workshops met het thema de Nieuwe Maan, waarbij mensen kennis maken met rituelen, schrijfoefeningen en orakelkaarten.
- Bali, Indonesië. Ik ben er vaak geweest en zou er zelf graag een retreat of workshop willen organiseren.

Wat is je ideale vakantie?
Ik hou niet echt van op het strand liggen, en ik probeer ook in mijn vakantie creatief bezig te blijven. Ik heb al eens een dansworkshop op Ibiza gevolgd, en een Law of Attraction cursus in Londen. De laatste keer in Bali heb ik het Bali Silent Retreat in Ubud bezocht. Dat was een geweldig ervaring op een prachtige locatie, met fantastisch (biologisch)eten. In de ochtend kon je zwemmen bij de heetwaterbronnen, of een yoga klas volgen.

Waar ben je het meest trots op?
Op alle mooie reizen die ik heb mogen maken. En dat ik drie keer in het buitenland heb gewoond. Eerst in Turijn, Italië, daarna Sydney, Australië en als laatste Los Angeles, USA. Als zestienjarige las ik het boek van de schrijfster Lisa St. Aubin de Theran, De stoptrein naar Milaan. Ik verzamelde al haar boeken en interviews en vond haar leven zeer creatief en avontuurlijk. Ik heb mij als zestienjarige voorgenomen om ook zo'n avontuurlijk leven te creëren.

Welk talent zou je graag willen hebben?
Zingen! Ik ben echt een jaren zeventig rockbands liefhebber. Van Led Zeppelin tot Elvis Presley en Linda Ronstadt. Ik kijk graag op Youtube naar het programma Daryl's House, (Daryl van Hall & Oates). Hij nodigt diverse zangers en muzikanten uit in zijn studio thuis om samen muziek te maken. Wat een droombaan heeft die man.

Ik zou graag het stokje willen overdragen aan:
Oeh, ik ken behalve de planning niet zoveel mensen van SPARQ. Ik werk vaak met de Compass Group collega's of CBRE. Misschien iemand van de planning?