In the spotlight: Nicolette Bakker

Nicolette werkt al 8 jaar bij SPARQ bij diverse bedrijven rondom Utrecht. Benieuwd voor welke bijzondere gast zij de ontvangst mocht verzorgen? Je leest het in dit interview!

Hoe lang werk je voor SPARQ?
In 2015 ben ik bij SPARQ begonnen. Alweer 8 jaar geleden! De tijd vliegt en ik heb het erg naar mijn zin bij SPARQ. Wel een leuk verhaal hoe ik bij SPARQ terecht kwam. Ik was net verhuisd naar Utrecht en druk met mijn huis etc. Ik had gesolliciteerd voor een functie als receptioniste en ik had ook een afspraak voor een sollicitatie de volgende dag, alleen mijn Engels wilden ze nog testen en hiervoor zouden ze mij een belletje geven. Uiteindelijk werd ik gebeld toen ik in de auto zat terug van de Ikea; ik had mijn hoofd er helemaal niet bij. Het Engels werd niks dus natuurlijk zou de afspraak dan ook niet doorgaan. Maar ik ging toch, want je weet maar nooit! Cynthia liet mij binnen en we hebben een gesprek gehad, want ik was er nou toch. En dat was nou net mijn bedoeling! De rest is geschiedenis! De collega waar ik het gesprek mee zou hebben heb ik nooit gezien of gesproken.

Bij welke klanten werk je en wat maakt jouw werk zo bijzonder?
Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt maar de laatste paar jaar zit ik bij Eriks in Utrecht, Trimbos Instituut in Utrecht en de Nederlandse GGZ in Amersfoort. Zo af en toe val ik nog in bij Bender, ook in Utrecht. Het leuke van mijn werk is dat het vooral heel divers is; zakelijk met sociaal is een hele mooie en bijzondere combinatie. Al moet ik wel zeggen dat de sociale bedrijven, zoals Trimbos en de Nederlandse GGZ wel mijn voorkeur hebben.

Wat is het leukste of gekste wat je tot nu toe hebt meegemaakt op locatie?
Het leukste was zeker dat Koningin Maxima het Trimbos kwam bezoeken. Mijn collega bij het Trimbos had juist die dag vrij genomen. Niemand mocht natuurlijk weten dat de Koningin zou komen, dus ik had de primeur en was super blij met zo'n dagje werken.

Wat is jouw guilty pleasure? 
Zoetigheid, Ik haal het zo min mogelijk in huis.

Wat staat er op jouw bucketlist? 
Genoeg, leuke dingen doen en mooie herinneringen met Paul en mijn lieve vriendinnen maken. Ik zou mij graag willen aansluiten bij Extension Rebellion en mij meer inzetten voor het klimaat. Want dat het niet goed gaat met de wereld is wat mij betreft wel duidelijk.

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit? 
Onthaasten! We hebben een kleine tear drop caravan en we vinden het heerlijk om op een kleine camping te staan en dan vooral 's morgens te beginnen met een kopje koffie en de vogels te horen fluiten.

Waar ben je het meest trots op? 
Op mijzelf, dat wat ik nu doe en nog ga doen en wat ik zelf heb bereikt.

Wat zou je vaker moeten doen? 
Op fietsvakantie gaan met mijn 1-persoonstentje en dan gewoon maar kijken waar naar toe.

Welk talent zou jij graag willen hebben? 
Ik ben tevreden zoals ik ben en wat ik doe. Misschien is dat ook wel een talent, tevreden zijn met wat je hebt. 

Aan wie zou jij het stokje willen overdragen?
Aan mijn SPARQ collega bij de Nederlandse GGZ Adrie, altijd bijzonder, ik heb veel collega’s die ik niet ken, zo ook Adrie.