Medewerker in de spotlight: Eveline Barnhoorn

Onze collega Eveline werkt inmiddels 4,5 jaar bij SPARQ. Eerst als planner, nu als pool consultant voor de regio Amsterdam. Benieuwd wat haar werk inhoudt en wat haar gouden tip voor thuiswerken is? Lees dan vooral verder!

Hoi Eveline! Wat leuk om jou beter te leren kennen. Vertel! Wie ben je en waar kom je vandaan?
Hee hallo! Wat leuk dit vragenrondje! Mijn naam ken je dus al, ik ben 33 jaar en ik woon samen met mijn vriend Mark in Haarlem. Een hele leuke stad, waar ik ook ben opgegroeid. Ik vind het heerlijk om zo centraal te wonen met de stad en het strand binnen handbereik.  

Hoelang werk je al bij SPARQ? Wat is je functie en wat houdt jouw functie precies in? Je bent ook planner bij SPARQ geweest, hoe sluit dat momenteel aan op jouw nieuwe functie? 
Ik werk nu bijna 4,5 jaar voor SPARQ. Sinds oktober vorig jaar ben ik pool consultant voor de regio Amsterdam. Hierin ben ik verantwoordelijk voor het op orde houden van de pools voor diverse opdrachtgevers in Amsterdam en omgeving. Ik moet zorgen dat als een opdrachtgever een uitdaging heeft in verband met ziekte of verlof, er iemand is in de pool die de aangevraagde dienst in kan vullen. Ik bemiddel tussen medewerkers en opdrachtgevers en ik probeer de verwachtingen te overtreffen door de perfecte match tussen kandidaat en opdrachtgever te vinden. Hier komt ook een stuk relatiebeheer naar klanten en coachen/ begeleiden van onze receptiemedewerkers bij kijken. 

Voordat ik consultant was, ben ik 3 jaar planner geweest inderdaad. Doordat ik weet hoe druk en chaotisch het op de planning kan zijn, kan ik dit ook meenemen naar klanten toe, wat ervoor zorgt dat deze ook meer begrip tonen. Aan de andere kant kan ik de planning ook makkelijker helpen als er uitdagingen zijn, ik ken tenslotte de medewerkers en de klanten en weet waar de behoeftes en wensen liggen.

Waarom is het leuk om voor SPARQ te werken? 
SPARQ is een gezellig en warm bedrijf met super leuke collega’s! Iedereen is geïnteresseerd in wat je doet  en er staat altijd wel iemand voor je klaar. Nu, in verband met Corona, komen we niet op kantoor en spreek ik vooral team Amsterdam. Maar ik zit ook in een aantal projectgroepjes, waardoor je af en toe ook anderen spreekt. 

Mijn functie vind ik vooral heel leuk, omdat het heel afwisselend is. In tijden van geen Corona heb je het ene moment een afspraak bij een van je klanten, ga je daarna op bezoek bij een van je medewerkers en vlieg je tussendoor even langs kantoor om wat te printen of administratie in orde te maken.

COVID-19 heeft veel invloed op iedereen. Hoe heb jij dit ervaren tijdens je werk? Veranderde er veel in jouw takenpakket?
Het aantal aanvragen dat drastisch is teruggelopen, medewerkers en collega’s waar we verplicht afscheid van moesten nemen, het verplicht thuiswerken. Het is inderdaad geen leuke periode geweest en nog steeds niet trouwens. Het is even wennen geweest om alles via de laptop aan de keukentafel te doen, maar het is niet anders en je moet ermee leren omgaan. Met de berichten over een eventueel vaccin hoop ik dat we een stuk positiever het nieuwe jaar ingaan!

Wat is jouw tip voor het thuiswerken? Hoe blijf je focus en aandacht bij je werk houden?
Ga elke dag in ieder geval voor een half uur naar buiten. Frisse lucht doet veel goed en helpt je om, als je weer binnen bent, beter na te denken en je focus terug te krijgen. Vaak ga ik tijdens de lunch naar buiten, soms start ik de dag met een rondje hardlopen zodat ik om half 9 fris en fruitig en vol energie achter mijn computer zit.

Wat is jouw ultieme droom voor de toekomst?
Ik hoop dat volgend jaar de Corona gekte stopt met bestaan en je weer gezellig je oude leven kan oppakken. Dat je op vakantie kan gaan wanneer je wilt en geen rekening hoeft te houden of het land waar je heen wilt ‘’rood’’ is. Dat je in de zomer een festival kan bezoeken waar nog 20.000 andere bezoekers zijn of je verjaardag binnen kan vieren en al je geliefden kan uitnodigen. Niet teveel gevraagd toch;-)?

Tot slot, wat wil jij iedereen die dit leest graag meegeven?
Blijf veilig en gezond en zorg goed voor jezelf en anderen. Breng anderen niet onnodig in gevaar, dan kunnen we zometeen weer allemaal los gaan!